Over Ons

Carrousel VZW bestaat uit jonge, enthousiaste vrijwilligers uit de gemeente Schilde die zich inzetten voor het organiseren van verschillende culturele evenementen zoals Jazz in de Oranjerie en Carrousel onder den toren.

Toen de parkavonden in 2003 werden opgedoekt, kwam er de vraag vanuit de gemeente om met een nieuwe, jonge ploeg zomeravonden te organiseren.

Ondertussen zijn al een hele reeks evenementen op poten gezet. In de zomer van 2004 waren er elke dinsdag kleinschalige optredens in het Jeugd Ontmoetingscentrum Schilde (joS), er volgden vier fuiven in zaal Liebaert te Schilde en een Disco feest. Daarnaast hebben de organisatoren ook reeds samengewerkt met de cultuurdienst van Schoten om de invulling van een kiosk avond te verzorgen, dat in het kader van een andere organisatie: Jazz Carrousel. Omdat we graag wat leven brengen in ons dorp, sloegen we de handen in elkaar met Café Den Toren en ontstond in 2010 Carrousel onder Den Toren aan de St-Guibertus kerk in Schilde.

Tenslotte zijn er dan natuurlijk nog de vorige edities van Carrousel geweest. Een familie evenement dat elke inwoner van onze gemeente wou aanspreken, en dat ook reeds succesvol heeft gedaan in samenwerking met de gemeente zelf. Kortom: een evenement in Schilde, voor Schilde en door inwoners van Schilde.