Carrousel 31 augustus = CovidSafe event

De laatste Carrousel op 31 augustus met Les Truttes wordt een CovidSafe Event. Dat betekent dat elke bezoeker ouder dan 12 jaar een identiteitsbewijs en een CovidSafe Ticket moet presenteren bij de inkom. Voor kinderen onder de 12 jaar volstaat een identietsbewijs om de leeftijd te controleren. We openen om 19u30, je kan niet op voorhand reserveren. Vol is vol.

Op 24 augustus met de Joost de Lange band is Carrousel geen CovidSafe event. Die avond zijn de coronamaatregelen uit de horeca van toepassing (zittend, kleine gezelschappen, mondmasker en 1,5 meter afstand als je recht staat). Je hebt ook geen CovidSafe Ticket nodig.

Wat is een CovidSafe Ticket?

Met een CovidSafe Ticket moet het publiek geen mondmasker meer dragen en geen afstand meer bewaren. Dit CovidSafe Ticket is persoonlijk en komt tot stand via een QR-code.

Voor een persoon die niet in België woont, is dit het Europese digitale certificaat dat op nationaal niveau beschikbaar is.

Voor een geldig CovidSafe Ticket moet je aan 1 van volgende voorwaarden voldoen

 1. Vaccin: Personen die volledig gevaccineerd (2 dosissen Moderna, Pfizer of AstraZeneca of 1 dosis Johnson&Johnson) zijn ten laatste op 17 Augustus.
 2. PCR-test:: Personen die een negatieve PCR-test hebben afgelegd op 29, 30 of 31 Augustus.
 3. RAT-TEST (snelle antigeentest): Personen die een negatieve RAT-test hebben afgelegd op 30 of 31 Augustus.
 4. Genezing: Personen die een officieel erkend (digitaal) certificaat afgeleverd door de overheid kunnen voorleggen dat meer dan 10 en minder dan 6 maanden oud is.

Opgelet:

 • Enkel een geldige QR-code wordt aanvaard. Een zelftest of labo-uitslag zonder QR-code geven geen toegang tot carrousel.
 • Als de uitslag van je PCR- of antigeentest positief is, kom dan niet naar Carrousel!
 • Indien je geen geldig CovidSafe Ticket hebt, kom dan niet naar Carrousel!
 • Als je na terugkomst uit een rode zone in quarantaine zit, kom dan niet naar Carrousel!
 • Voel je je ziek en heb je symptomen van COVID-19! Laat je testen en kom niet naar Carrousel!

Hoe bekom ik mijn CovidSafe Ticket?

Carrousel zorgt niet zelf voor het CovidSafe Ticket en zal niet testen aan de ingang.

 • smartphone:: download de CovidSafeBE applicatie op covidsafe.be of via de App Store of Play Store. Voor het activeren van deze applicatie is verbinding met eHealth of Itsme vereist. Tip: zorg dat je deze app al enkele dagen van tevoren installeert en uitprobeert.
 • thuis printen:: Het CovidSafe Ticket kan online worden gedownload in pdf-formaat en vervolgens worden afgedrukt, via mijngezondheid.belgie.be.
 • post: Bij volledige vaccinatie hebben is er de mogelijkheid tot postbezorging via de volgende regionale callcenters:
  • Vlaanderen: 078/78 78 50
  • Wallonië: 071/31 34 93
  • Brussel: 02/214 19 19

Controle van het CovidSafe Ticket

CovidScan: Je CovidSafe Ticket wordt gescand aan de ingang van Carrousel. Je moet je identietisbewijs tonen om te bewijzen dat je CovidSafe Ticket aan jouw toebehoort. Voor mensen die niet in België wonen, scannen we je EU Digitaal Covid-19 Certificaat.

Aan de inkom zijn de geldende sanitaire maatregelen (dragen van een masker, afstand, ontsmetting van de handen, enz.) van toepassing. Ook op de weg naar de inkom, vragen we je om afstand te houden en een mondmasker te dragen.

Groen licht aan de inkom? Welkom op CovidSafe Carrousel!

Met een geldig CovidSafe Ticket kun je vervolgens de veilige zone betreden die Carrousel omvat. In dit gebied wordt het risico op COVID-19-besmetting dan ook enorm verminderd. Op het terrein is het dragen van een mondmasker, afstand en zitten in een kleine groep niet verplicht. Je kan op Carrousel dus met een gerust hart genieten.

Elke keer dat je Carrousel verlaat, moet je bij de ingang opnieuw door de CovidSafe Ticket-controle. Als ons terrein vol is of vanaf 23u is elk vertrek definitief.